12 Haziran 2014 Perşembe

A Grubu; Favori Tamam Ya Diğerleri?



Turnuvanın A Grubu. Açılış grubu olan bu grupta ev sahibi Brezilya grubun açık ara favorisi konumunda.
Diğer 3 takımın çekişmesi ise bizlere yakın ve çekişmeli maçlar izlettirecek.

Brezilya, her zaman bildiğimiz tekniğe, estetiğe yönelik oyununun yanında bu sene öne çıkaracağı "defans kurgusu" ile de dikkat çekiyor. Dünya'nın en pahalı 2 defans oyuncusu Thiago Silva ve David Luiz(ki orta sahada da değerlendirilebilir) orta ikili için ideal görünüyor. Bu ikilinin yanında bir de Bayern defansının bel kemiği Dante var.
Göbek sağlam. Peki ya kanatlar? El clasico durumu mevcut. Bir kanatta Dani Alves, diğerinde Marcelo. Bu ikili yapacakları bindirmeler ile Brezilya hücumlarının da önemli kısmında rol oynayacak.
Orta sahada Willian benim turnuvada ki yıldız adaylarımdan. Çoğu kişi Neymar ne yapacak diye düşünüyor ancak Willian'ın yapacaklarını daha bir merakla bekliyorum. Ramires, Oscar gibi çabuk ayaklarda var. Ancak "sert" orta sahalara karşı yumuşak kalabileceğini düşünüyorum Brezilya orta sahasının.
İleri uca bakacak olursak şuana kadar Hulk-Neymar kanatları, Fred ileri ucu oluşturdu. Fred "nokta santrafor" özelliklerine sahip. Ancak Brezilya için yeterli bir oyuncu değil benim gözümde. Scolari'ye büyük iş düşüyor formu konusunda. Hulk ise hazlık maçlarında çok formdaydı. Bu formu sürdürürse Brezilya'nın gol yükünü sırtlayabilir.

Diğer 3 takıma gelecek olursak. Kamerun, Meksika ve Hırvatistan yakın gözüken takımlar.

Her turnuvada bir Kara Kıta ülkesi başarılı olur. Bu sene bunu şuan kestirmek zor gibi görünüyor. Ama Kamerun her zaman bu "sürpriz başarı" için bir aday olmuştur.  Kadrosunda tam 6 Süper Lig oyuncusu bulunan Kamerun, Eto'o nun önderliğinde gruptan çıkma yarışı içinde olacaktır. Matip ve Aboubakar gibi yıldız adaylarına sahip koşan, savaşan Aslanlar turnuvanın en zevkli maçlarını oynama geleneğini sürdüreceklerdir.

Hırvatistan,özellikle orta saha gücüyle ön plana çıkıyor. Rakitic ve Modric gibi Kupa 1 ve Kupa 2 de zafere ulaşmış iki orta saha oyuncusu bu gücün en önemli etkenleri. Forvet hattında deneyime sahip kadroda Mario Mandzukic arkadaşlarının desteği ile rakip defanslara sorun çıkarabilecek oyuncu olarak ön plana çıkıyor.

Meksika benim için farklı takımlardan biri olmuştur. Güney Amerika futbolunu farklı oynayan, bu farklılığı başarıyla sahaya yansıtan Meksika'da  Javier Hernandez takımın sürükleyici oyuncusu rolünde. Hector Moreno, Guardado ve yaşlı kurt Rafa Marquez gibi savunma oyuncularına sahip Meksika yine turnuvaya renk katacak.

Brezilya'nın grubu lider bitireceği yüksek bir ihtimal. Ancak Hırvatistan, Kamerun ve Meksika sürprize açık takımlar. İspanya-Hollanda ikilisiyle eşleşmek ile karşı karşıya olan bu grupta, takımların oyunları sıralamaya yönelik olacak izlenimi uyandırıyor (!)


Burak Mustafa ÇAKMAK

1 yorum:

  1. Gerçekten çok güzel yorumlamışsınız Burak Bey ama benim favorim Belçika

    saygılarımla

    YanıtlaSil