16 Haziran 2014 Pazartesi

Sürprize "son dakika" engeli...



İsviçre - Ekvador: Sürprize "Son Dakika" Engeli:


Dengeli başlayan maçta 22. dakikada gelen Ekvador golü daha bir önceki gün yaşadığımız Kosta Rika sürprizini akıllara getirerek  "acaba" dememize sebep oldu. 

Ekvador adına maçın adamı diyebileceğimiz Enner Valencia, attığı kafa golü ile İsviçre için maçın o dakikadan sonra soğuk terler dökeceği bir kabusa dönmesine sebep oluyordu.
İsviçre'nin genel olarak kontrolünde geçen maçta (%56-%44'lük topla oynama üstünlüğü) Ekvador'un her atağının etkili olması dikkat çeken bir nokta idi. Son zamanlarda "az ama öz oynayıp maç kazanma" durumu bu maçta da devam edecek mi diye düşünerek girdik devre arasına. 

2. yarının henüz başında oyuna sonradan giren ve İsviçre adına "bir ilk" olarak "maça sonradan dahil olup gol atan ilk oyuncu" Mehmedi, dakikalar 48'i gösterirken maça 1-1'lik eşitlik getiriyordu.

İsviçre'nin üst düzey o kadar çok oyuncusu var ki rakibin en önemli silahının Manchester United'ın yedek oyuncusu Antonio Valencia olduğunu düşününce Ekvador'un İsviçre ceza sahası civarında bu kadar etkili olması dikkat çekiciydi. 


FIFA sitesinde ve mobil uygulamasında verilen oylarla maçın adamı seçilen Shaqiri ise maçta yaptığı top kayıpları ve etkisiz oluşu ile en çok tepki çeken oyuncuydu. "Man of The Match" mantığı sanırım sadece "iyi oynayan" kişiler için geçerli görülmüyor oy verenler tarafından. Bana sorarsanız 2. yarı oyuna giren ve İsviçre orta sahasını canlandıran, ilk golü de atan Mehmedi bunu daha çok hak ediyordu.

Maçın bir diğer adamı ise Djourou idi. Ekvador'un, özellikle İsviçre'nin yüklendiği dakikalarda gerçekleştirdiği hızlı ataklarının hemen hepsini kesen oyuncu oldu ve galibiyette önemli rol oynadı. 

Maçın son anı ise ciddi anlamda "kalp kırıcı" oldu. Ekvador, Parades ile gelişen atakta, biraz cimrilik, biraz heyecandan ötürü golü kaçırıyor, dönen top ise 90+3. dakikada Seferoviç'in yapılan ortayı ağlara resmen asması ile son buluyordu. 

Üst üste 2. gün önemli bir sürprizin, ilk beraberliğin, Meksika - Kamerun maçından sonra 3 golün altında bitecek 2. maçın olacağını düşünürken "son dakika" buna engel olurken İsviçre 3 puanı hanesine yazdırıyordu.

Burak Çakmak Yazar, Futbol Akademi
ivankile@futbolakademi.net www.futbolakademi.net

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder