13 Haziran 2014 Cuma

B Grubu: Son final ilk maç...




Son final maçında karşı karşıya gelen iki ekibin grubun ilk maçında karşılaşacağı B Grubu ön plana çıkan takımlar tabii ki bu mücadelenin tarafları İspanya ve Hollanda.

Son şampiyon İspanya'nın unvanını korumak için gittiği Brezilya'da bunu başarması olası kabul ediliyor.
Oturmuş, tecrübeli ve genç oyuncuların harmanlanmış olduğu kadrosu ile hem B Grubu'nun hem de turnuvanın en büyük favorisi İspanya. Şuana kadar oynadığı pasa dayalı oyunlarını bu turnuvada da sürdürecek takımın önceki turnuvalara göre önemli bir artısı ise Diego Costa gibi gözüküyor. Avrupa'nın en formda forveti Villa-Torres ikilisinin inişli çıkışlı form grafiğine de engelleyici bir unsur olacaktır. İspanya'nın tek sıkıntı yaşayabileceği konu defansta yaşanabilecek sakatlıklar. Böyle bir durumda Javi Martinez'i veya Sergio Busquets'i defans ortasında görürsek şaşırmayın. Iniesta ve Xavi için son Dünya Kupası olacağını da göz önünde bulundurursak bizler için de "efsane" orta sahayı İspanya Milli Takım formasıyla izlemek için son bir şans gibi gözüküyor.

Son turnuvanın ikincisi Hollanda ise Robben-Van Persie ikilisinin form grafiğine, takımın oluşturacağı kimyayla ilerleyecek gibi gözüküyor. 2010'daki heyecanlı futbolun tekrarını yaşatmasını temenni ettiğimiz Hollanda, o döneme göre daha genç bir kadro ile sahada olacak. Feyenoord ağırlıklı defansları kağıt üzerinde en zayıf yönleri olarak gözüken takımın en büyük kozu ise Louis Van Gaal. Manchester United'ın da yeni hocası olan Van Gaal Hollanda'nın 2010'da ki başarısını hatta daha iyisini tekrarlamak için oyuncularına yön verecek.

İspanya ve Hollanda'ya sürpriz yapmak için pusuda bekleyen Şili ise bu grupta Güney Amerika havası hissettirecek. İsla, Vidal, Alexis Sanchez, Vargas gibi birbirine alışmış oyunculardan kurulu kadrosu grubu karıştırmaya müsait gözüküyor. Şanslı kura çekmiş olsalar bu yılın Uruguay'ı olabilirdi düşüncesindeyim.
Özellikle Vargas'ın çıkış yapabileceği bu turnuvada olası sürprizin mimarı olabilirler.

Grubun etkisiz elemanı gibi gözüken "uzak kıta" temsilcisi Avustralya sürprizden öte "mucize" yaratmaya çalışacak. Kore ve Çin liglerinden oyuncuların bulunduğu kadroda çoğu kişinin aşina olduğu yegane isim Tim Cahill. Bresciano'da ileri yaşına rağmen turnuvada yer alacak bir diğer tehlikeli isim olacak. Avustralya adına. Bir başka aşina olduğumuz isim ise Dortmund'un yedek kalecisi Langerak. Genel olarak işlerinin zor

Grupta İspanya favori. Bu tartışmasız. Ama Şili'nin yapacakları sıralamayı ve Hollanda ile kendi kaderlerini çizecek gibi gözüküyor.

Burak Mustafa ÇAKMAK

24 yorum:

  1. Yorumlarınızı beğenerek okuyoruz teşekkürler Burak Bey

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Özellikle dünkü A grubu yorumları da gerçekten çok başarılı idi. Biraz daha istatistiksel yaklaşılması uygun olacaktır diye düşünüyorum.

      Sil
  2. Yazılarınızı severek okuyorum. Verdiğiniz bilgiler için teşekkürler.

    YanıtlaSil
  3. Bloglarınızı hoşuma giderek takip ediyorum.Yarın ki yazınız şimiden merak konusu

    YanıtlaSil
  4. Değerli görüşleriniz için çok teşekkürler. Diğer gruplar içinde yorumlarınızı merakla bekliyorum.

    YanıtlaSil
  5. Yorumlarınız için teşekkürler Burak Bey. İlgiyle takip ediyoruz.

    YanıtlaSil
  6. Gazetelerde o kadar boş yorum yapan yazar varki bu blog tam bana göre teşekkürler Burak Bey.

    YanıtlaSil
  7. sizin gibi bir futbol duayeninden böyle değerli görüşleri okumak çok zevkli teşekkürler

    YanıtlaSil
  8. çok güzel analiz etmişsiniz burak bey teşekkürler

    YanıtlaSil
  9. yorumlarınız gerçekten güzel ancak ben sizlere katılmıyorum. Brezilya İspanya'yı yenerse İspanya 2. olur ve gruptan çıkamaz.

    YanıtlaSil
  10. Dear Mr. BUrak;
    Thank you for your precious comments. I want to read your all comments about World cup but they are Turkish What a silly. Can you remake your comments in English or in other languages like German? Best Regards.
    P.S. My favorite team is Brasil.
    Best Regards

    YanıtlaSil
  11. Burak Bey sizi daha önceleri Haber 1903 den de takip ediyordum buradan da ince yorumlarınızı okumak gurur verici...Sevgiler Burak Bey

    YanıtlaSil
  12. Burak bey gerçekten çok başarılı bir yorum olmuş emeğinize sağlık.

    YanıtlaSil
  13. amatör lig maçları hakkındaki yorumlarınızıda merakla bekliyoruz....

    YanıtlaSil
  14. BURAK BEY KLAVYENIZE SAĞLIK.

    YanıtlaSil
  15. Burak Bey Merhaba dünya standartlarında bir yorumcusunuz
    Samsun AS TV Genel Yayın Yönetmenimiz İbrahim Tanrıkulu sizi özel olarak hazırlanan Spor Gündemi programına davet etmek ilgilenirseniz ulaşabileceğimiz telefonunu bildirin lütfen teşekkürler
    AS TV Genel Yayıncılık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sayın AS TV yetkilileri Burak Beyin Yapmış olduğu yorumlar tamamen sağdan soldan alıntıdır.Benim yapmış olduğum yorumları takip edin lütfen üstelik Samsun da ikamet etmekteyim seve seve programınıza katılabilirim teşekkürler.muratcandemir@gmail.com adresinden bana ulaşabilirsiniz

      Sil
  16. Burak abi bu akşamki maç sonuçları ne olur kupon yapacam da

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. iddaa bayimi arkadaşım burası seviyeyi düşürmeyin lütfen

      Sil
  17. Arkadaşlar merhaba;
    ispanya Hollanda maçı üç ihtimall, bir maç gerçekten.

    İspanya biraz daha ağı basacak ama bana göre de Burak abini yorumlarındaki gibi. BU gruptan İSpanya bir Hollanda ise ikinci çıkar.

    BUrak abi on numara yorum yapıyorsun. Başarılar abi

    YanıtlaSil
  18. lig tv ekranlarında şansal büyüka ve marcus merkin yanında en kısa sürede hakettiğiniz yeri alabilmenizi temenni ediyorum....

    YanıtlaSil
  19. Günaydınlar Burak Bey dünkü karşılaşmadan çıkan sonuç için nasıl bir yorum yapacaksınız merakla bekliyorum harika bir maçtı değil mi?

    YanıtlaSil
  20. Burak bey günaydın tam da yorumladığınız gibi van Gaal gerçekten Hollanda için en büyük kozmuş. Bir de tabi ismi geçmeyen BLIND cokönemli hareketler yaptı. Bu konuyla ilgili yorumlarınızı da bekliyoruz. Emeğinize sağlık. Klavyenize sağlık.

    YanıtlaSil
  21. YORUMLARINIZI OKUDUM GERÇEKTEN BAŞARILI OMUŞ. BUGUN MAÇLARI BAŞLAYACAK OLAN GRUP C VE D İLE İLGİLİ YAZINIZI BEKLİYORUZ.
    CÜNEYT KIRCA

    YanıtlaSil