14 Haziran 2014 Cumartesi

C Grubu: Felç mi? Ballı Kura mı?



Dünya Kupasın'da grubu alır, sürükler, bunlar favori... gibi değerlendirmeler yapabileceğimiz.takımlar çoğu grupta var. Bu durumdan bariz sıyrılan C Grubu ise aslında "ölüm grubu" olmasa da hafiften bir "felç grubu"nu oluşturuyor.

Çok denk ve her maçı sürprize açık eşleşmelerin olduğu bu grupta aslında Kolombiya "Radamel Falcao" faktörü ile bir adım öndeydi. Ancak sakatlığın yarattığı sıkıntı ile turnuva dışında kalması hem hevesimizi kursağımızda bıraktı hem de "sürpriz adayı" olabilecek Kolombiya'yı grubun diğer takımlarıyla denk hale getirdi. Bizim memleket için Kolombiya'nın duygusal yönü  Mondragon aslında. 43 yaşındaki eldiven Ospina'dan frısat bulup oynar mı bilemiyoruz ancak bir gözümüz kulübede olacak orası kesin. Zapata, Yepes, Zuniga gibi deneyimli defans oyuncularına sahip takımda Jackson Martinez ülkesini sırtlayabilecek oyuncu diye düşünüyorum. Eski Trabzonsporlu ve eleme maçlarındaki performansı ile göz dolduran Teofilo Gutierrez de Falcao'nun boşluğunu doldurmaya (tabi öyle bir ihtimal yok) çalışacak.

Süper Lig'den 4 oyuncuyu da kadrosunda bulunduran Fildişi Sahilleri ise benim liderlik favorim. Özellikle ileri uçtaki oyuncularıyla korkutucu gözüken kulüp tabii ki Kaptan Drogba önderliğinde ilerleyecek. Takımın parlayabilecek yıldız adayı Wildfred Bony. Yeni Drogba olabileceği düşünülen oyuncu Premier League tecrübesinden sonra bir de Dünya Kupasın'da sahne alacak. "Touregiller"in defans ve orta saha önderliği ile sadece ileri ucu değil arkayı da güçlü tutabilecek kadroya sahip Fildişi Sahilleri "Afrika'nın parlayan takımı" olma yolunda en iddialı kadroya sahip, Kura şansı da yanlarında.

Japonya ise turnuvaya renk katacak kulüplerden. Kagawa, Honda, Uchida, Nagamoto gibi kalbur üstü oyunculara sahip kadroda Kiyotake ve Okazaki ön plana çıkabilecek diğer yetenekler. Takımın en önemli iki kozu Honda ve Kagawa ikilisinin performansları Japonya'nın turnuvadaki başarısında ve ilerleyişinde önemli rol oynayacak. Asya'nın "en iyi takımı" olarak buraya gelen Japonlar korkak oynamazlar ise can yakabilecek kapasitedeler.

Komşu Yunanistan deyince hep bir ağızdan "GEKAS" diye çığırasımız. Süper Lig'de gösterdiği performans ile sempatimizi kazanan oyuncu bu sefer Yunanistan için ter dökecek. Deneyimli kadro yapısına sahip ve oynadığı "defans anlayışlı" futbolu son zamanlarda biraz daha yumuşatan takımda Mitroglou takımın en önemli kozu durumunda. Samaras, Gekas, Salpingidis de hücum hattını etkili kılabilecek diğer yetenekler. Katsouranis, Karagounis gibi iki yaşlı kurda Bologna orta sahasında da görev alan Kone ve Lazaros destek olacaklar. Defansın beyni ise Dortmund forması giyen Sokratis Papastathopoulos. Zaman zaman tatsız futbol oynayan Yunanlar bu turnuvada bizleri şaşırtabilecek silahlara sahip. Tatsız futbol yerine umarız 2004 Avrupa Şampiyonu bizlere göze hoş gelen futbol izletir.

Burak Mustafa ÇAKMAK

6 yorum:

  1. Teşekkürler Burak Bey yine çok güzel yorumlamışsınız

    YanıtlaSil
  2. Burak bey gerçekten hızınıza yetişemiyorum çok faydalı bilgiler. okudukça aydınlanıyor insan.sizinle yüzyüyüze sohbet etmek çok hoş olurdu.

    YanıtlaSil
  3. FORZA GEKAS 42 GENÇ KONYALILAR


    BAŞARILAR BURAK ABİİ

    YanıtlaSil
  4. burak abi bence bu gruptan fildişi sahilleri, çıkamayacak çünkü yaşlı bir kadroya sahip benim favorilerim Kolombiya ve Yunanistan. Japonya'da başarılı olamaz.

    YanıtlaSil
  5. Merhaba Burak Abi ben maraştan yazılarını ilgiylen takip edirem saol varol

    YanıtlaSil
  6. Burak Bey yeni yazılarınızı bekliyoruz lütfen ihmal etmeyin bizleri saygılar

    YanıtlaSil