14 Haziran 2014 Cumartesi

D Grubu: 1 Çiçek 3 BÖCEK!!!


Turnuvanın en sert gruplarından D Grubu İngiltere, İtalya ve son Dünya 3.sü Uruguay'ın kapışacağı, garibim Kosta Rika'nın da dublör olacağı çekişmeye sahne olacak.

2010 Dünya "Hayal Kırıklığı" İtalya 2 güçlü rakibinde karşı 2006'ya geri dönüş peşinde. "Heykel Adam" Balotell, "Başbakan" Pirlo gibi simge isimlere sahip İtalyanlar, kağıt üzerinde grubun en iyisi gibi görünüyor. Kalede Buffon'dan "yeni yıldız" gözüyle bakılan oyuncuları Veratti-Immobile'ye kadar komple bir takım olan İtalyan'lar grubun bana göre de liderlik adayı. Özellikle ilk maçta İngiltere ile yapacakları karşılaşma iki takımın da kaderini çizecek gibi gözüküyor.

İngiltere, hazırlık maçlarında ki "enteresan" dizilişler ile gündeme geldi. Roy Hudgson'ın özellikle Rooney'i kanatta oynatma kararı benim hala yadırgadığım bir konu. Gerard, Lampard, Rooney gibi tecrübeler ile genç yeteneklerin karışımı olan İngilizler "takım olabilirlerse" başarıyı yakalayacaklardır. İngilizlerin kadrosunda genç yıldız adayım Chamberlain. Görev alırsa değerine biraz daha değer katabilir. İngiltere, Roy Hudgson'ın oluşturacağı kimya doğrultusunda ya uçuşa geçecek, yahut çakılacak gibi gözüküyor. İtalya için de belirttiğimiz gibi birbirlerine karşı oynayacakları ilk maç her iki takımın da kaderini çizecek.

Avrupalılara karşı Güney Amerika temsilcisi Uruguay, son Dünya 3.sü ve Copa America Şampiyonu apoletleriyle mücadele edecek. Real Madrid'e transferi gündemde olan ve Liverpool'un bu seneki başarısının baş mimari Luis Suarez, PSG'nin Ibra gölgesinde kalmış yıldızı Cavani ve tecrübenin dibi Forlan ileri uç oyuncuları belki turnuvanın en iyi forvet hattını oluşturuyor. Son yıllardaki formu ile tunuvanın "gizli favorisi" Uruguay grubun birbirine oynamaya en alışkın ve formda ekibi. Kalede Galatasaray'ın da file bekçiliğini yapan Muslera, defansta Atletico Madrid'in başarısında büyük pay sahibi Diego Godin gibi oyuncularında bulunduğu kadronun geleceğini orta saha oyuncularının performansı çizecek. İlk maçta Kosta Rika ile karşılaşacak Uruguay için öbür taraftan gelecek bir beraberlik haberi rahatlatıcı bir etki yaratabilir.

Grubun "etkisiz elemanı" Kosta Rika "hayalgücü" severler için(tabii öyle bir hayal gücü yok) bu grupta bir tercih olabilir. Avrupa'nın "b class" hatta "c class" takımlarında görev alan oyunculardan kurulu kadrosu ile Avustralya ile beraber turnuvanın en zayıf kadrolarından birini oluşturuyor. Bize "Allah yardımcıları olsun demek" düşüyor.

Grubu genel olarak İtalya'nın lider, Uruguay'ın 2. bitireceği kanısındayım. İngilterenin iyi ve tecrübeli kadrosunu 3. sıraya itmemin sebebi ise yukarıda belirttiğim "Hudgson fantezileri".

Burak Mustafa ÇAKMAK

1 yorum:

  1. burak abi bana bi kupon yazarmısın 1000 tl bascam

    YanıtlaSil